Retkeily

Liesjärvellä on suuret metsät, missä voi omatoimisesti retkeillä ja marjastaa. Lukuisat metsätiet, joita pitkin on mukava vaikka pyöräillä, halkovat maisemia.

Meillä on myös Kansallispuisto, jossa on monta kilometriä merkittyjä patikkareittejä. Joidenkin reittien varrella on myös makkaranpaistopaikkoja, sekä laavuja. Kansallispuiston retkeilykohteet löydät osoitteesta http://www.luontoon.fi/ Sieltä valitset - Retkikohteet - Kansallispuistot - Liesjärvi. Sieltä löydät kartat, reitit, nähtävyydet, harrastusmahdollisuudet ym.

http://www.luontoon.fi/liesjarvi

Liesjärven Kanssallispuiston retkikartta

Retkeilypalvelu liesjärvellä

Liesjärven kansallispuistossa Kopinlahdella on Erärengin kanoottien vuokrauspiste. Kanootteja voidaan kuljettaa muuallekin, vaikkapa Turpoonjoen alkuun. Lisäksi Erärenki tarjoaa erä- ja luonto-opastusta ja erilaisia ohjelmapalveluita. Myös lumikenkien vuokrausta. www.erarenki.fiLiesjärven pururata - Kettumäki

Kettumäki on osa kansallispuistoa Kettumäki on liitetty Liesjärven kansallispuistoon. Näin on varmistunut se, että entisen metsäkoulun lenkkipolku ja sitä ympäröivä luonto säilyy jatkossakin virkistys- ja liikunta-alueena.

Liesjärven kyläyhdistys ylläpitää Kettumäellä talvisin hiihtolatua metsähallituksen luvalla. Samoin kyläyhdistys ylläpitää lenkkipolun valaistusta, joka on päällä iltaisin pimeänä vuodenaikana.

Liesjärven kansallispuiston säännöt ovat voimassa Kettumäellä aivan kuten muuallakin puiston alueella.

Tässä linkki puiston järjestyssääntöön: http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Js/liesjarvi-js.pdf