Liesjärven kalastuskunta

Liesjärven kalastuskunta


Liesjärven kalastuskunnan alueella kalastavalle tiedoksi

Jos olet 18‒64-vuotias kalastaja, sinun tulee maksaa kalastonhoitomaksu. Maksua ei tarvitse suorittaa, jos kalastat pelkästään pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla lähes koko maassa. Kalastonhoitomaksu (18-64-vuotiaat) oikeuttaa myös vapaa-ajan kalastukseen Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä.

Kalastonhoitomaksu ei oikeuta vapakalastukseen kaikilla vesillä. Maksun maksaneet kalastajat eivät voi kalastaa rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Myös useamman vavan vetouisteluun tarvitaan erillinen lupa.

Mikäli kalastat useammalla vavalla, tarvitset kalastuskunnan luvan. Liesjärven kalastuskunnan alueelle on sovittu enintään 4 vapaa/vene, riippumatta kalastajien määrästä veneessä.

Kalastuskunnan alueelle saa lunastaa yksikkömerkkejä 10 kpl/ruokakunta á 2€.

1 kalaverkko vaatii 3 yksikkömerkkiä ja katiska (myös tiheäsilmäinen) 1 yksikkömerkin.

Uistinlupa osakaskunnan ulkopuolisille enintään 3 vieheelle hinnat 15€ viehe/vuosi.

Kalastonhoitomaksu on korvannut vuoden 2016 alusta alkaen vanhan kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaiset viehekalastusmaksut. Kun kalastaja maksaa uuden kalastonhoitomaksun, hän voi kalastaa yhdellä vavalla kaikilla vesialueilla, joilla entisillä läänikohtaisilla maksuilla sai kalastaa.

maksa kalastonhoitomaksu Eräluvat.fi-verkkokaupassa, puhelinpalvelussa, tai R-kioskissA. R-kioskilta ostettaessa hintaan lisätään toimitusmaksu 3 €.

Liesjärven osakaskunnan kalamerkkejä myy nyt uutena paikkana Eräkeskus Liesjärvellä. Merkkejä myy myös Loukun lounasravintola ja Härkäposti Portaassa, kuten aiempinakin vuosina. Uudet merkit ovat voimassa 1.5.2017 alkaen.

Suosittelemme käyttämään korkeita lipullisia pyydysmerkkejä. Pyydyksissä tulee olla pyydyksen asettajan yhteystiedot, nimi ja puhelinnumero ja/tai osoite, ne pitää olla luettavissa nostamatta pyydystä.

Muista pitää mukanasi kalastamassa kuitit kalastonhoito- ja uistinlupamaksujen suorittamisista, sekä kalastuskunnan yksikkömerkit. Järvillä suoritetaan kalastuksenvalvontaa.

Kalastuskunnan esimies Jari Kantelus p. 050-4004561,

Varaesimies Valto Mattila p. 040-5898353

Sihteeri Rauno Karjusilta p. 0500-121259

Kalastuksenvalvojat Jouni ja Erja Ihamäki p. 0500-485090