Liesjärven osakaskunta

Liesjärven osakaskunta

Yhteisaluelain 3 §:n nojalla yhteisen alueen osakkaat muodostavat osakaskunnan. Osakaskuntaan ei siis liitytä, vaan osakaskunnan osakkaaksi tullaan, kun saadaan omistukseen kiinteistö, jolla on osuus yhteiseen alueeseen.

Liesjärven osakaskunnan osakkaita ovat ne henkilöt tai yhteisöt jotka omistavat kiinteistön, jolla on osuus yhteiseen alueeseen.

Maanmittauslaitokselta saatavasta kiinteistörekisteriotteesta näkyy onko tilalla osuutta yhteiseen alueeseen. Sen perusteella voi jokainen itse tarkistaa, onko tilalla osuutta yhteiseen alueeseen.

Liesjärven osakaskunnan alueella kalastavalle tiedoksi

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Mikäli kalastat useammalla vavalla, tarvitset osakaskunnan luvan.

Liesjärven osakaskunnan alueelle on sovittu enintään 4 vapaa/vene, riippumatta kalastajien määrästä veneessä.
Kalastuskunnan alueelle saa lunastaa yksikkömerkkejä 10 kpl/ruokakunta á 2€.
1 kalaverkko vaatii 3 yksikkömerkkiä ja katiska (myös tiheäsilmäinen) 1 yksikkömerkin.
Uistinlupa osakaskunnan ulkopuolisille enintään 3 vieheelle hinnat 15€ viehe/vuosi.
Luvanmyyntipaikat: Lounasravintola Loukku, Lohja, ja Liesjärven kesätorilla kyläyhdistyksen kahviossa. Uudet merkit ovat voimassa 1.5. alkaen. Myyntipaikasta saat vuosittain päivitetyn kala-aapisen. Suosittelemme käyttämään korkeita lipullisia pyydysmerkkejä. Pyydyksissä tulee olla pyydyksen asettajan yhteystiedot, nimi ja puhelinnumero ja/tai osoite, ne pitää olla luettavissa nostamatta pyydystä. Muista pitää mukanasi kalastamassa kuitit kalastonhoito- ja uistinlupamaksujen suorittamisista, sekä kalastuskunnan yksikkömerkit. Järvillä suoritetaan kalastuksenvalvontaa.

Hoitokunnan puheenjohtaja Valto Mattila 040-5898353
Kalastusjaosto Jari Kantelus 050-4004561